3 legi ale constelatiei familiale

Probabil ai mai auzit de aceasta metoda speciala de vindecare si de intelegere a unor lucruri din viata ta care nu-ti dadeau pace.


Metoda constelatiilor este foarte eficienta si este important sa fie respectate toate cele trei legi ale ei  (“orders of love”). Prin aceasta metoda se detecteaza dezordinile din sistem, ni se fac cunoscute, precum si consecintele lor si se ordoneaza astfel incat persoana care intra in terapie sa-si simta ameliorata intreaga situatie cu care se confrunta.

Cele trei legi universal valabile pentru orice familie din intreaga lume (respectiv sistem, comunitate) sunt:
*Legea ordinii - fiecare are dreptul sa detina locul care ii corespunde, in ordinea in care a venit in familie (de ex: bunicii sunt inaintea parintilor si inaintea nepotilor; fratilor li se respecta rangul nasterii - cel mare, cel mijlociu, cel mic).

*Legea apartenentei - orice om conceput si nascut intr-o familie are dreptul natural sa-i apartina.
*Legea echilibrului dintre a da/a primi- fiecare membru are dreptul de a primi si de a da in mod egal atentie, iubire, valoare, etc. Intre generatii – parintii daruiesc, iar copiii primesc. La randul lor, copiii daruiesc generatiei urmatoare.


Cum se poate lucra cu metoda constelatiei familiale?
Termenul de “constelatie” nu are nimic de-a face cu spatiul cosmic, cu astrologia sau cu alte referiri stiintifice. “A face o constelatie”, in cadrul grupului de participanti, se refera la a configura o imagine in spatiu, invitand in diferite roluri (spre exemplu, in rol de “tata”, “mama”, “bunici”, s.a) diversi participanti din grup. In functie de cum sunt pozitionati acestia si de miscarea lor ulterioara se contureaza o imagine cu sens pentru cei implicati, iar aceasta imagine poarta numele de “constelatie”.

Metoda constelatiei sistemice se poate lucra si individual. Se pastreaza relatia terapeut-client, iar pentru reprezentari se folosesc obiecte (papusi, statuete, foi de hartie, etc).

Cine poate participa?
Orice adult care se confrunta cu o problema si care doreste sa obtina o ameliorare in ceea ce priveste calitatea vietii sale, sa inteleaga mai mult despre el si mediul din care face parte.  Totodata pot participa persoane care au in familie membri cu diferite deficiente si doresc sa ii ajute.

 

Poti programa o sedinta individuala https://www.club-elyde.ro/contact sau telefonic la 0729995005.