Cele mai valoroase lectii de viata de la un suflet de catel...

Cele mai valoroase lectii de viata de la un suflet de catel
 
Da, se pare ca doar natura si sufletul pur al unui animal ne pot oferi raspunsurile la cele mai profunde intrebari pe care ni le-am pus vreodata. Intrebari precum “De ce m-am nascut?”,”De ce ma simt asa?”, “De ce nu pot face asta?”, ”Ce nu reusesc sa inteleg pentru a aprecia cu adevarat ce am?”, “De ce mi se intampla mie asta?”, etc
 
Mereu primim raspunsurile, dar nu le vedem. In viata mea a intrat la un moment dat un suflet de catel, poate cel mai special, si in fiecare zi mi-a oferit tot…din pacate am inteles cu adevarat cand nu mai era…
 
1.     Fii prezent in viata ta in fiecare secunda! Poate pare filozofic, dar doar asa poti trai cu adevarat. Am inteles asta doar cand am vazut cum totul se schimba intr-o secunda de “neprezenta”, in general ii spunem neatentie…insa sunt momente in care esti fie in trecut, fie in viitor si pierzi “prezentul”.
2.     Poti obtine ce iti doresti daca nu renunti! El obtinea mereu ce isi dorea, in general sa se joace cu mine. Chiar daca dura 3 ore pana sa-l bag in seama el imi aducea permanent jucaria lui si ma privea fix in ochi spunandu-mi ca are rabdare, dar isi doreste si ma asteapta la joaca. Mereu a obtinut ce si-a dorit!
3.     Recunoaste cand ai gresit! Chiar fara intentie gresim, ii suparam pe cei din jurul nostru si foarte rar recunoastem. Acest suflet de catel mai facea si prostioare, dar si le asuma..nu stiu cum dar parca mandru recunostea si cumva isi cerea scuze…
4.     Daca iubesti, iubeste neconditionat si daruieste-te total! Asta e cea mai importanta lectie pe care mi-a dat-o. Observam destul de des cat de pur si autentic este comportamentul lui si ma uimea faptul cat de in siguranta se simte si cata incredere are in mine. Oare cum ar fi viata mea daca m-as comporta asa cu persoanele dragi?
5.     Exprima-ti bucuria! Atat de multa bucurie exprima pentru orice lucru: ca se joaca cineva cu el, ca mergem la plimbare, ca face baita, ca e mangaiat, ca ne alergam prin casa, ca ne plimbam prin parc,etc,  incat  imi schimba si mie starea. Poate eu nu aveam chef de nimic, dar bucuria lui ma invada si ma facea sa rad si sa observ si eu frumusetea lucrurilor din jurul meu.
6.     Chiar daca te doare, concentreaza-te pe ce iti place! Da, noi oamenii ne plangem la orice durere si nu mai apreciem nimic in jurul nostru. El mi-a aratat ca bucuria de a sta langa mine e mai mare decat durerea cand era ranit.  Incerca sa se joace si cand abia mergea…
7.     Nu subestima si nu judeca! Cat de prinsi suntem in acest joc de a-i judeca pe altii, de a nu respecta CREATIA...si tocmai asta ne impiedica sa primim BUCURIA. Animalele se joaca si cu un cersetor si un judecator si un copil si un batran care abia merge…noi de ce nu vedem frumusetea fiecaruia?!
 
Sunt inca multe lucruri pe care nu le-as fi inteles daca in viata mea nu aparea acest suflet de catel. Viata mi l-a trimis…. ii sunt recunoscatoare si sper ca energia si bucuria lui sa ramana mereu cu mine.
 
Autor: Corina Stratulat