Constelatiile Familiale sunt o metoda de lucru extraordinar de profunda, fondata de germanul Bert Hellinger in urma cu peste 20 de ani, astazi exercita existenta prin Asociatia Internationala de Constelatii Sistemice (ISCA).
 
Aceasta metoda fenomenologica de munca sistemica s-a raspandit foarte repede in intreaga lume (fiind una dintre metodele psihoterapeutice cu cea mai rapida raspandire din secolul XX) si inca evolueaza creativ in toate colturile lumii la ora actuala, avand aplicatii numeroase in zona problematicilor vindecarii holistice, politicii, psihoterapiei, afacerilor, mediului etc.
Un domeniu absolut uluitor, de a merge pe firul transgenerational si de a identifica fix la sursa acele dezechilibrele inca vii, care au produs tulburari la nivel subconstient, psihologic; dezechilibre care pot genera traume asupra carora individul de astazi sa nu poata actiona constient.
 
Aceasta metoda te face sa simti sa accepti ca ceea ce ti se da are un scop si ca propria ta cautare si vindecare nu este altceva decat un mod de vindecare a stramosilor, de acceptare si iubire a lor asa cum au fost si sunt prin noi, urmasii lor.
 
Propria noastra cautare de Sine nu este decat o intoarcere catre ceea ce este deja in noi, catre ingrijirea ranilor cu iubire, acceptarea a ceea ce a fost asa cum a fost, fie ca ne place sau nu, catre intelegerea faptului ca suntem rezultatul unui trecut care il descoperim prin intermediul Constelatiilor, in care vezi si distorsiuni si lucrurile frumoase, si astfel noi, asa cum suntem la timpul prezent, nu am fi noi.