Cum gasesti terapeutul potrivit?

Il gasesti cu inima de principiu. Cea mai buna alegere este aceea de cum te simti cand ii citesti povestea, sau cand il simti cand il vezi prima oara sau poate cand o iei ca pe o provocare. E o vorba printre romani: aceea ca ce se aseamana se aduna, asa si aici un client isi alege terapeutul uneori chiar inconstient, insa stii in sinea ta ca el este cel pe care il alegi sa parcurgi o noua etapa in calatoria vietii sale.

Ce poate sa imi aduca dezvoltarea mea personala si spirituala sau profesionala, ce pot sa aflu si sa

Am observat ca varsta biologica este un numar nesemnificativ si ca de multe ori intrebarile sunt aceleasi si la 15-16 ani si la 30, 40-50 si chiar 60 de ani. Bineinteles fiecare descopera altceva, pentru fiecare, experienta este diferita...insa ceea ceea ce descoperi intr-un final este la fel ...... te descoperi pe TINE permanent din perspective diferite si mereu la un alt TU. Diferenta este RITMUL cu care alegi sa ajungi acolo, acolo fiind viitorul TU. Vrei sa ajungi singur sau cu cineva care a parcurs acel drum, vrei pe jos, cu masina sau cu avionul? E o metoda buna ca sa observe ca pe tot acest drum anumite pierderi sau probleme vor fi de o anumita dimensiune. Terapeutii sunt niste oameni speciali care au ales sa se ofere tie, au invatat si au investit resurse ca sa afle si alte metode de dezvoltare pentru a se potrivi fiecaruia dintre noi. Tu alegi ce drum parcurgi si cu cine!

Ce incredere sa am in ce imi oferiti?

Increderea in altii se obtine prin a avea o relationare cu celalalt sau cu ceva, in cazul nostru Clubul Terapeutic Elyde. Relationarea inseamna sa simti, sa observi si sa alegi. Simte persoana cu care alegi sa lucrezi, observa daca in perioada imediat urmatoare s-a schimbat ceva in tine, la tine sau in jurul tau si alege sa experimentezi atat cat crezi tu de cuviinta. Uneori situatiile neplacute ne aduc si ele o frumusete ascunsa.

Este prima oara cand aleg sa intru in lumea dezvoltarii personale. Ce imi recomandati?

Club Terapeutic Elyde pune la dispozitia membrilor, cat si clientilor acestuia o serie si de workshop-uri destinate cunoasterii terapiilor si masajelor practicate, astfel incat clientii nostrii sa fie informati. Consideram ca aceasta abordare va aduce mai multa valoare in viata clientilor nostrii, apoi o relationare excelenta cu terapeutii pe care ii va alege ulterior si o intelegere a procesului pe care il vor urma. Pe langa aceste workshop-uri, vor fi discutii individuale cu fiecare persoana inainte de a incepe sedinta pentru a sedimenta si mai mult informatia si clientul sa aiba o abordare calma si deschisa a simtirilor sale in timpul si dupa sedintele la care participa.

De cate sedinte de terapie este nevoie?

Ai nevoie atat cat simti sa mergi mai departe, insa de cele mai multe ori e ca la sport ca atunci cand nu prea ai antrenament, tendinta la inceput e sa spui ca e greu sau ca nu intelegi rostul si sa renunti. E recomandat sa ai un ritm potrivit tie, doar sa nu renunti. Terapeutul are cunostinte pentru a recomanda un minim si un maxim in functie de dorinta sau nevoie. Perspectiva terapeutului e cu siguranta personalizata pentru fiecare persoana, pe baza evaluarii initiale.

Relatia conjugala nu merge foarte bine, ce as putea face?

Relatia conjugala reprezinta nivelul propriu de evolutie. Celalalt ne oglindeste ceea ce avem mai bun sau ceea ce nu ne place si e nevoie sa schimbam. In functie de tabloul emotional existent al clientului, se poate aplica terapia prin conversatie numita coaching personal, sau psihoterapie de cuplu sau poate doar a experimenta cateva ore de bucurie, relaxare si cunoastere a ta, va aduce o doza de energie in cuplu si lucrurile incep sa se rezolve.

Simt ca nu-mi gasesc directia si nici un job nu ma multumeste. Cum sa aflu ce e potrivit pentru mine

Pentru a o directie, e necesar sa afli in ce loc esti. Apoi sa alegi sa te indrepti undeva. Ca o metafora, multi stau pe peron in gara uitandu-se la trenuri si zicand ca "asta nu e bun"; "asta nu imi place"; "sigur nu mi se potriveste", insa de fapt ca sa actionezi e vorba despre a vedea in viitor unde vei fi, cum vei arata si apoi vedem cu ce ajunge acolo. Unele aspecte ale blocajului sunt deja aratate in istoria noastra, in data noastra de nastere, in semnificatia spirituala a numelui. Cu toate acestea in cunostinta, nu ne trebuie decat un specialist care sa ti le oglindeasca, sa iti refaca puzzle-ul vietii tale si sa experimentezi drumul catre ce iti doresti si pe parcursul calatoriei tu devii mai bun ca ieri.