P
R
O
G
R
A
M
Ă
R
I
Descriere terapie
Program
Tarife

In perioada sarcinii, cat si dupa aceasta, organismul sufera foarte multe modificari si are nevoie de ingrijire speciala. Zona intima, zona perineului, are nevoie de o atentie aparte si cu cateva lucruri invatate de la un specialist, putem sta fara griji.

 

Vania Limban, de specializare moasa, cu o experienta  de peste 25 de ani ca moașă la sala de nașteri și de peste 10 ani în programe de consiliere cu gravide, mămici și femei, te va invata si ghida despre sanatatea  intima, despre tonifierea musculaturii perineului.

 

Ca FEMEIE, probabil ai multe intrebari si temeri pe care ar fi bine sa le discuti cu un specialist...

 

Pregatirea perineului pentru nastere se poate realiza prin binecunoscutele exercitii Kegel, masaj perineal, dar si prin alte modalitati pe care le puteti descoperi in continuare alaturi de un specialist in domeniu.

Despre perineu
Perineul constituie o portiune extrem de importanta din corpul unei femei si joaca un rol deosebit in timpul nasterii. Este format din zona de piele si muschi aflata intre vagin si anus. In timpul nasterii se intinde pentru a permite capului copilului sa iasa. Pe masura ce se apropie nasterea, femeile se pot ingrijora tot mai mult cu privire la trauma si la durerea care pot fi experimentate din acest motiv. Uneori, pe buna dreptate. Conform statisticilor, 2/3 din femei se confrunta cu ruptura perineala. In ansamblu, 48% din femei au experimentat o forma de ruptura cand au nascut si aproximativ 17% au suferit o epiziotomie (taierea perineului).

Traumele prin care poate trece perineul sunt impartite in mai multe categorii; cea mai usoara forma presupune ruptura superficiala care nu necesita copci-poate aparea senzatie de intepatura la urinare. Apoi urmeaza ruptura de gradul intai si implica doar pielea; rareori necesita copci. Gradul doi de ruptura se refera la piele si o parte din muschii din perineu si necesita copci pentru vindecare; aproximativ 40% din australience se confrunta cu aceasta problema. Cele mai grave forme sunt cele de gradul trei sau patru, dar apar rar (1 din 100 cazuri); gradul trei implica si anusul, iar daca ajunge pana in rect este de gradul patru.

Ruptura perineala poate aparea cel mai probabil: la primipare, la nasterile asistate instrumental (care, conform statisticilor, apar mai des in cazul anesteziilor epidurale), la epiziotomii, la o nastere foarte rapida sau dimpotriva foarte lunga, la nasterile pe spate (mai ales cu picioarele ridicate), cand capul bebelusului este foarte mare sau in pozitie anormala.

Ruptura perineala are sanse reduse de aparitie: cand mama a mai nascut, cand nasterea are loc in genunchi, cand s-a realizat masaj perineal in timpul sarcinii, cand planseul pelvian e relaxat, cand se tine cont de nevoia de a impinge.

 

Sănătatea intimă ar trebui să fie parte a stilului de viața zilnic al oricărei femei, pentru că ea este strâns legata de viața reproductivă, de sarcina si nastere, de relația sexuală și de sănătatea urogenitală.

„Perineum Studio by Vania Limban” se adresează personalizat femeilor gravide, mamelor, ca si celor care au probleme de sănătate intimă, oferind metode de prevenire sau tratare prin metode naturale de creștere a dinamicii și funcționalității musculaturii pelvi-perineale.

Contine: 

-Info Q&A perineu

Sesiune educationala de sanatate intima recomandata oricarei gravide, mame, femeie, Aflati care sunt muschii perineali, cum sunt ei pozitionati, ce rol au in conexiune cu nasterea, relatia intima de cuplu, sanatatea urogenitala si care sunt metodele prin care pot fi tonifiati /retonifiati.

-Consultanță perineu

Fata in fata cu moasa , dupa ce identificam simptomele pe baza diagnosticului medical eliberat de medic, facem un plan personalizat de reabilitare perineala.

-Perineum gym

Sedinte de gimnastica intima - perineum workout, perineum fit, perineum yoga, in care practicam exercitii specifice tonifierii perineale.

Sesiuni psihoterapie ( la nevoie) - pentru problemele psiho-emotionale pe care le poate genera un perineu slabit in relatia intima de cuplu
Coaching nutritie - pentru reglarea greutatii (surplusul de kg este un factor favorizant pentru slabirea perineului), principii hrana santoasa, alimentatia bazata pe estrogeni naturali din ceea ce mancam zi de zi la premenopauza / menopauza

 

 

LUNI MARȚI MIERCURI JOI VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ
---18 - 21
09 - 12
13 - 15
-

Sedintele se fac individual, cat si sub forma de grup. Lunar se organizeaza workshop-uri.

 

Consultanta perineu One to One 150 lei
Tonifiere perineu- gimnastica 66 lei/sedinta
Info Q&A Perineu- sedinte de grup 102 lei/sedinta
Pachet reeducare perineala 840 lei

 

Pachetul de reeducare perineala contine:

- Consultanta perineu One to One

- Info Q&A Perineu

- 10 sedinte de gimnastica 

 

Pachetul se adreseaza tuturor femeilor, nu doar femeilor insarcinate.